tirsdag 8. juni 2010

Astrup Fearnley Museet starter kunstklubb for ungdom

Ungdom inviteres til idémyldring
torsdag 3.juni
kl. 17.30-19.30

Pressekonferanse tirsdag 1. juni kl. 10

For intervjuer kontakt Ingrid Pettersen,
Telefon: 22 93 60 48

Som første kunstmuseum i Oslo starter Astrup Fearnley Museet en egen kunstklubb for ungdom. Ungdom i alderen 14-18 år inviteres til å bli med på å forme innholdet og aktivitetene.

Astrup Fearnley Museet stiller ut samtidskunst på høyt internasjonalt nivå og tilbyr gratis omvisninger til skoleklasser. Nå ønsker museet å skape et tilbud til kunstinteressert ungdom som går utover skoletilbudet og inviterer ungdom til selv å være delaktig i utformingen av den nye kunstklubben.

”Vi er interessert i hvordan ungdom i denne aldersgruppen opplever samtidskunst og hva som engasjerer dem. Derfor ønsker vi å invitere dem til å bidra med sine ideer og innspill i utformingen av klubbkonseptet” sier konservator Hanne Beate Ueland. Hun håper mange vil finne veien til museet torsdag 3. juni. På programmet står informasjon om det nye nettstedet, møte med kurator bak Gardar Eide Einarsson-utstillingen, informasjon om høstens store utstilling med Ernesto Neto og lett servering.

Kunstklubben vil holde til i Astrup Fearnley Museet og gi ungdom rom til å uttrykke seg om kunst, samt å møte både kunstnere og kunstfaglige eksperter. I tillegg utvikler museet et nettsted for diskusjoner, ideer om kunst, kreative innspill og kontakt med fagmiljøet. Slik håper museet å kunne skape et tilbud til kunstinteressert ungdom i hele Norge.

I 2003 etablerte museet barnekunstklubben Rasmus for barn fra 5-10 år. Denne høsten utvider Rasmus tilbudet til å gjelde barn opp til 13 år, samtidig med at museet utvider formidlingstilbudet med en helt ny kunstklubb for ungdom i alderen 14-18 år.


Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst
Dronningens gate 4, Oslo, tlf: 22 93 60 60
info@fearnleys.no | www.afmuseet.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar